tr Turkish
ar Arabicen Englishfr Frenchde Germanit Italianru Russianes Spanishtr Turkish
Karaada | Bodrum Muğla

Karaada | Bodrum Muğla

Türkiye’nin en gözde tatil merkezlerinden olan Muğla, içerisinde birçok önemli koy, körfez ve ada gibi coğrafi şekilleri barındırıyor. Görüntüsü ile adeta büyüleyen bu coğrafi şekiller, bölge turizmi açısından son derece önemlidir. Muğla sınırları içerisinde yer alan en önemli adalardan birisi olan Karaada, bölgedeki en büyük adalardan birisidir. Berrak denizi ve manzarası ile ziyaretçilerini adeta büyüleyen Yıl içinde milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor.

Nerededir?

Muğla il sınırları içerisinde yer alan Karaada, Bodrum ilçesine bağlıdır. Bodrum merkeze giriş yaptığınız zaman ilçe merkezinin tam karşı noktasında yer alan bu ada, kıyıdan yaklaşık 4 mil uzakta yer alıyor. Bu ada, mavi yolculuk ile birlikte tekne gezilerinin en uğrak yerlerinden birisi olmayı başarıyor. Coğrafi özellikleri dikkate alındığı zaman şu an için Kara ada, Bodrum Yarımadası’nın en büyük adası konumunda yer alıyor. Yarımadanın çevresinde; Çelebi, Çavuş, Görecek, Salih Adası gibi adalar yer alıyor. Ayrıca Kos, Kalimnos, Farmakonisi ve Pserimos gibi Yunan adaları da Kara ada çevresinde yer alıyor. Karaada’yı ziyaret edecek olan kişilerin, bu adalara da ulaşabilme fırsatı bulunuyor.

Neler Yapılabilir?

Muğla iline bağlı olan Karaada, birbirinden güzel koy ve plajlara sahiptir. Özellikle denize girmek için doğal ve temiz plaj arayan kişiler, Karaada’ya yer alan berrak ve masmavi plajları sıkça tercih ediyor. Karaada’nın en büyük plajı olan Poyraz Plajı, akvaryumu andıran görüntüsü ile ziyaretçilerini adeta büyülüyor. İsmi Kara ada olmasına rağmen ada, yemyeşil çam ağaçları ve ormanlarla kaplıdır. Ayrıca adada teknelerin yanaştığı bölümde bir mağara bulunuyor.

Bu mağara içerisinde şifalı olduğu bilinen çamur ve sıcak su kaynağı bulunuyor. Dalış sporu yapmak isteyen sporcular için de ideal bir merkez olduğunu söyleyebiliriz. Dalış sporu için bölgeye yılda binlerce kişi gelmektedir.

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir