tr Turkish
ar Arabicen Englishfr Frenchde Germanit Italianru Russianes Spanishtr Turkish
Orak Adası | Bodrum Muğla

Orak Adası | Bodrum Muğla

Orak adası, Bodrumun Kargıcık Bükü ’nün tam karşısında bulunmaktadır. Adanın ismi ise kuş bakışı bakıldığında orak şekline benzemesinden gelmektedir. Muğla‘da Adanın etrafında bulunan deniz ise oldukça berrak ve bakıldığında dibi görülmektedir, bu sebeple adada yüzmek için oldukça idealdir.

Orak Adasına Nasıl Gidilir?

Orak adasına gitmek isteyen kişiler Bodrum un merkezine geldikten sonra mavi tur adı verilen tekne turlarıyla orak adasına gidebilir, bu hususta tekneyle yolculuk yaklaşık 2 saat sürmektedir. Turlarla Orak adasına gidildiğinde tekneler 2 saat süren yolculuklarında çeşitli noktalarda mola vermektedir, bu sayede misafirler çeşitli noktalarda denize girebilir. Aynı zamanda bazı tekneler Orak adasının çevresinde bir gece demir atmaktadır, gece denize girmek isteyen kişiler konaklayan tekne turlarını tercih edebilir.

Kendi tekneleri ile Orak adasına gitmek isteyen kişiler etrafta bulunan tekne kaptanlarıyla görüşerek Orak adasına gitmek için gereken bilgileri alabilir. Orak adasının çevresinde demir atmaya uygun çeşitli noktalar bulunmaktadır, bu sebeple kendi teknesiyle Orak adasına giden kişiler istedikleri kadar demirleyebilir.

Orak Adasında Neler Yapılabilir?

Orak adasının yüzmek için oldukça ideal olduğundan söz etmiştik, bu hususta denizin berrak olması ve bakıldığında dibinin görülmesi oldukça hoş bir görüntüdür. Bu sebeple dalış yapan kişiler Orak adasını tercih edebilir. Aynı zamanda ada çevresinde çeşitli doğa yürüyüşleri yapmakta mümkündür. Son olarak turlarla Orak adasına giden kişiler, turların düzenlediği çeşitli etkinliklere de katılabilir. Bu hususta turlar tekne içerisinde ve Orak adasında çeşitli eğlence faaliyetleri düzenlemektedir.

Orak Adasının Özellikleri Nelerdir?

Orak adasının şüphesiz en büyük özelliği suyunun berrak olmasıdır, bu hususta Türkiye içerisinde bulunan en berrak suya sahiptir diyebiliriz. Bir diğer özelliği ise suyun içerisinde Caretta Caretta kaplumbağaları da yaşamaktadır, denizin berrak olması sebebiyle yukarıdan bakıldığında Caretta Caretta kaplumbağaları ve diğer canlıları görmek mümkündür.

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir